Ik ben
duurzaam

Ik ben
duurzaam

De trend van nu: omdenken

Het is aan ons om de dingen te veranderen. We willen af van een lineaire economie en een wegwerpcultuur. En naar een kringloopeconomie waarin we met respect omgaan met grondstoffen. Doe je mee? Laten we samen het verschil maken.

Elke stap telt

Momenteel is al 40% van onze materialen afkomstig uit duurzame bronnen. De tendens? Stijgend! 

Het is aan ons

Om de cirkel rond te maken, nemen wij de verantwoordelijkheid! Duurzame productie is dan ook onze topprioriteit. Met andere woorden: zorgvuldig gebruik van middelen, eerlijke werkomstandigheden, veilig gebruik van chemische stoffen die we niet kunnen vermijden en een controle op alle emissies. 

Green delivery

Bij duurzame mode hoort voor ons ook milieuvriendelijke verzending. Daarom hebben we onze eigen magazijnen in Europa en Azië. Zo houden we onze artikelen in je buurt, zodat de transportroutes kort kunnen blijven. Verzending blijft uiteraard noodzakelijk. We proberen hier klimaatneutraal te verzenden. Dit betekent dat de CO2-uitstoot die tijdens de verzending ontstaat, wordt gecompenseerd door milieuprojecten. 

Repareren in plaats van weggooien

Kopen, gebruiken, weggooien? In geen geval! Wij maken producten van hoge kwaliteit waarvan je lang kunt genieten. Als je favoriete items die je vaak draagt toch een keer kleine gebreken vertonen, helpen wij je graag: wij bieden nu in elke winkel in Duitsland een reparatieservice voor Esprit kleding aan. 

Gebruiken wat er al is

Feit is: we verbruiken meer grondstoffen dan er op de lange termijn beschikbaar zullen zijn. Zo kan het niet langer doorgaan. Al helemaal niet in de fashion industrie. We willen daarom steeds meer textielmateriaal recyclen, upcyclen en hergebruiken voor de vervaardiging van een nieuw artikel. En daarna nog een keer. En daarna nog een keer. Op deze manier gebruiken we datgene wat er al in omloop is, zonder dat we iets nieuws toe moeten voegen. 

Beter voor jou. Beter voor de wereld.